Restructurarea urbană din zona Sala Palatului/ Biserica Kreţulescu reprezintă o intervenţie cheie a regenerării zonei în contextul adiacentei cu Calea Victoriei/ Piaţa Revoluţiei şi a legăturii cu Parcul Cişmigiu/ Piaţa W. Mărăcineanu. Prin realizarea proiectului se creează un nou punct de interes la nivel local şi la nivelul centrului oraşului prin conectarea şi punerea în valoare a funcţiunilor/ obiecte adiacente - Sala Palatului, Palatul Regal, Biserica Kreţulescu şi mai mult

Restructurarea urbană din zona Sala Palatului/ Biserica Kreţulescu reprezintă o intervenţie cheie a regenerării zonei în contextul adiacentei cu Calea Victoriei/ Piaţa Revoluţiei şi a legăturii cu Parcul Cişmigiu/ Piaţa W. Mărăcineanu. Prin realizarea proiectului se creează un nou punct de interes la nivel local şi la nivelul centrului oraşului prin conectarea şi punerea în valoare a funcţiunilor/ obiecte adiacente - Sala Palatului, Palatul Regal, Biserica Kreţulescu şi prin generarea unor noi spaţii cu potenţial cultural/ de cult, social, de agrement şi turistic.

Propunerea are ca obiectiv reactivarea spaţiului public din zona obiectivelor de interes general pentru oraş (Biserica Kreţulescu, Blocul Humanitas, Sala Palatului şi Palatul Regal), prin implementarea unui proces de regenerare urbană şi a unei strategii de intervenţie menite să favorizeze o accesibilitate şi calitate sporită a acestora.

Proiectul propune separarea în două zone distincte ca materialitate: o suprafaţă aproape plată, minerala din jurul Bisericii Kretulescu, care leagă cele 3 obiecte urbane importante - Palatul Regal, Biserica Kreţulescu şi blocul Humanitas într-o piaţa pietonală, adiacentă Căii Victoriei şi o zonă care amplifică caracterul verde al spaţiului prin replantarea arborilor - platani - pentru a crea un plus de identitate şi o legatură cu fostul Parc Regal aflat pe acest amplasament. Spaţiul verde creat poate funcţiona ca un interval - tampon între cele 2 pieţe minerale posibil de creat - Piaţa Kretulescu şi Piaţa Sala Palatului (în faţa sălii de spectacole).

Zona are un potenţial de turism şi de agrement care poate fi exploatat, datorat amplasării centrale şi adiacentei funcţiunilor urbane importante ca Sala Palatului, Muzeul Naţional de Artă al României, Bisericii Kreţulescu.

Traseele pietonale propuse sunt create pe traseele legăturilor existente dintre zonele aflate în vecinătate.

Parcarea publică subterană rezolvă problemele de parcare auto din zonă, ea adresându-se locuitorilor din zonă, celor cu birouri închiriate în blocurile dimprejur, angajaţilor Sălii Palatului şi MNAR, dar şi vizitatorilor (fie vizitatori de afaceri, turism sau pentru spectacolele din Sala Palatului). Accesul în parcare se face atât din Calea Victoriei, care are un nivel de trafic ridicat, cât şi din strada Ion Câmpineanu. Ieşirea din parcare se face prin strada Ion Câmpineanu, cu posibilitatea de legatură cu zona Ştirbei Vodă/ Lutherană sau Câmpineanu/ Calea Victoriei.




*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Buna initiativa (Wed, 26 Martie 2014)
Marcel Ionescu-Heroiu
Initiativa PIDU-lui pentru zona centrala a Bucurestiului este o initiativa minunata. Zona propusa aici, in apropierea Salii Palatului, chiar ar avea nevoie de idei noi... este o zona relativ moarta, dar care ar putea servi ca punct de atractie independent intre Piata Revolutiei si Cismigiu.



Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB