Lucrările necesare sunt caracterizate de interdisciplinaritate între domeniile arheologie, arhitectură şi structura şi se referă la: protejare, restaurare, conservare, refuncţionalizare, intreţinere şi completare într-un sit arheologic „viu”, deoarece cercetarea arheologică nu este nici pe departe încheiată, posibilităţile oferite fiind greu de estimat şi se poate doar aprecia pe baza documentelor ce s-au păstrat în timp (planuri urbanistice, mai mult

Lucrările necesare sunt caracterizate de interdisciplinaritate între domeniile arheologie, arhitectură şi structura şi se referă la: protejare, restaurare, conservare, refuncţionalizare, intreţinere şi completare într-un sit arheologic „viu”, deoarece cercetarea arheologică nu este nici pe departe încheiată, posibilităţile oferite fiind greu de estimat şi se poate doar aprecia pe baza documentelor ce s-au păstrat în timp (planuri urbanistice, hrisoave, descrieri etc.)

Scopurile lucrărilor sunt:
- consolidarea şi punerea în siguranţă a întregului sit pentru a permite vizitarea/ utilizare în conditii de securitate
- stoparea degradărilor cauzate de factori naturali precum infiltratiile de apă, ninsoare, ploaie, ingheţ-dezgheţ
- refuncţionalizarea ansamblului şi asigurarea unui grad de conform necesar vizitatorilor/ utilizatorilor corespunzător standardelor secolului XXI

În acest sens, activităţile din cardul proiectului sunt:
- descărcarea de sarcină arheologica a terenului (descoperirea şi analizarea elementelor arhelogice, în vederea punerii în valoare)
- executarea unor lucrări de consolidare, conservare, restaurare sub supraveghere arheologică
- executarea unei structuri provizorie de protecţie pentru ruine pe parcursul efectuării lucrărilor
- amenajarea unui traseu de vizitare
- amenajarea unor spaţii multifuncţionale care să poată adaposti temporar evenimente culturale
- amenajarea peisagistică şi valorificarea elementelor arheologice exterioare din zona Palatului Voievodal „Curtea Veche”.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Curtea Veche - necesar concurs (Smbata, 19 Noiembrie 2011)
Adrian Balteanu
Este imperios necesară reabilitarea Palatului Curtea Veche. Unul din principiile arheologiei este lăsarea sansei generaţiior viitoare (care poate vor gîndi altfel, care vor avea o alta tehnologie pentru cercetare) a unor locuri nederanjate de explorarea arheologică făcută astăzi. Incercarea de a face o cercetare exhaustivă la Curtea Veche este daunatoare. Din textut de prezntare a proiectului nu sînt acord cu punctul referitor la descărcarea de sarcină arheologica a terenului. Partea desenată a proiectului arată faptul că acesta se află într-un stadiu avansat de elaborare. Data fiind importanta obiectivului, consider necesara realizarea unui concurs (a se vedea concursul pentru "Hanul Gabroveni"), astfel că nu sint de acord cu partea desenată a proiectului supusa dezbaterii in acest moment, oricum ar arăta aceasta.
Raspuns (Marti, 29 Noiembrie 2011)
Echipa de proiect CentralBucuresti.ro
Nu se poate organiza un alt concurs de soluţii întrucât acest proiect face obiectul contractului de realizare PIDU. Vom ţine seama de observaţiile dumneavoastră.
concus (Joi, 30 August 2012)
Tatiana Dusa
Buna ziua, Ma numesc Tatiana Dusa si fac parte dintr-o firma din Spania as dorii sa stiu cum putem participa in concursul de "structura independenta a acoperisului demontabil" "Curtea Veche" sau la orice tip de concurs de montajuri cu prelate sau corturi si multe altele. Cu atentie, Tatiana DusaAcest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB