Centrul Vechi al Bucureştiului, în special „Lipscănia” se bucură de mult succes aceasta fiind împânzită de spaţii comerciale şi funcţiuni cu caracter de loisir. Din punct de vedere al imaginii, situaţia de la nivelul parterului este promiţătoare însă la nivelurile superioare, clădirile sunt într-o stare deplorabilă.În acest sens, se vor dezvolta strategii prin care sa se încurajeze asumarea acestor spaţii şi renovarea lor într-o manieră care să nu distrugă caracterul mai mult

Centrul Vechi al Bucureştiului, în special „Lipscănia” se bucură de mult succes aceasta fiind împânzită de spaţii comerciale şi funcţiuni cu caracter de loisir. Din punct de vedere al imaginii, situaţia de la nivelul parterului este promiţătoare însă la nivelurile superioare, clădirile sunt într-o stare deplorabilă.
În acest sens, se vor dezvolta strategii prin care sa se încurajeze asumarea acestor spaţii şi renovarea lor într-o manieră care să nu distrugă caracterul zonei şi care să ţina cont de valoarea monumentelor pe care se intervine şi a construcţiilor din vecinatatea imediată. La refacerea faţadelor se vor folosi materiale durabile cu texturi şi cromatică asemănătoare celei initiale şi se va ţine cont de gradul de importanţă a fiecărui obiect pe care se intervine.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Amin! (Wed, 26 Martie 2014)
Marcel Ionescu-Heroiu
Ati pus punctul pe rana aici. Reinvigorarea zonei istorice a Bucurestiului este o realizare cu care Primaria se poate lauda la nivel mondial. Transformarea prin care a trecut in ultimii ani este spectaculoasa. Cu putina mai multa iubire in ceea ce priveste cladirile istorice, va ajunge un caz de practica in dezvoltare urbana.Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB