În momentul de faţă, Complexul Patriarhal beneficiează de un acces monumental dinspre Piaţa Unirii cu perspective ascendente de o natură rareori întâlnită în Bucureşti. În actualul plan de dezvoltare al oraşului, Patriarhia se doreşte a fi în sine, un puternic centru de interes care să asimileze fluxuri din mai multe direcţii şi să nu fie doar un pol unde se descarcă trasee care vin din Piaţa Unirii.În acest sens, calea de acces dinspre Str. 11 Iunie a existat de foarte mult mai mult

În momentul de faţă, Complexul Patriarhal beneficiează de un acces monumental dinspre Piaţa Unirii cu perspective ascendente de o natură rareori întâlnită în Bucureşti. În actualul plan de dezvoltare al oraşului, Patriarhia se doreşte a fi în sine, un puternic centru de interes care să asimileze fluxuri din mai multe direcţii şi să nu fie doar un pol unde se descarcă trasee care vin din Piaţa Unirii.
În acest sens, calea de acces dinspre Str. 11 Iunie a existat de foarte mult timp însă a fost şi este neglijată în continuare. Astfel, se propune o restabilire a ei prin intervenţii minore la nivelul trotuarului şi a iluminatului public cu scopul de a reconstitui prezenţa ei în memoria oraşului şi implicit, amplificării importanţei Complexului Patriarhal în zona centrală.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
ComentariiAcest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB