Studiile arată că PiaÅ£a Universităţii reprezintă cel mai important centru în harta mentală a bucureÅŸtenilor. Este un loc care vibrează cu oameni, maÅŸini ÅŸi istorie care se scrie încă de la începutul BucureÅŸtiului ca oraÅŸ. AbundenÅ£a de funcÅ£iuni educative ÅŸi culturale din zona, transformă Piata Universităţii în inima „camerei academice” pe care planul de dezvoltare actual îl promovează.Finalizarea liniei mai mult

Studiile arată că PiaÅ£a Universităţii reprezintă cel mai important centru în harta mentală a bucureÅŸtenilor. Este un loc care vibrează cu oameni, maÅŸini ÅŸi istorie care se scrie încă de la începutul BucureÅŸtiului ca oraÅŸ. AbundenÅ£a de funcÅ£iuni educative ÅŸi culturale din zona, transformă Piata Universităţii în inima „camerei academice” pe care planul de dezvoltare actual îl promovează.

Finalizarea liniei de metrou în execuţie „Râul Doamnei-Pantelimon”, va amplifica importanţa şi complexitatea acestui centru care, şi în momentul de faţă, ridică multe probleme, dar care înfăţişează un potenţial fascinant.
Viziunea concursului presupune rezolvarea problemelor de circulaţie existente şi întâmpinarea celor anticipate odată cu finalizarea lucrărilor la metrou şi Teatrul Naţional cautând ridicarea calităţii spaţiilor din faţa Universităţii şi a Teatrului Naţional la nivelul celui de la fântână.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Fantana are si ea nevoie de o reabilitare (Wed, 26 Martie 2014)
Marcel Ionescu-HeroiuAcest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB