Imobilul care face obiectul prezentului proiect se găseste în subzona 1 din zona de acţiune urbană a PIDU, o zona caracterizată prin faptul că este utilizată de locuitorii întregului oraş. În prezent, imobilul de pe Str. Take Ionescu nr. 4, Sectorul 1, Bucureşti este Sediul Central al Bibliotecii Municipale Bucureşti,  o instituţie publică de cultură şi cercetare stiinţifică în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În prezent, Biblioteca Municipală mai mult

Imobilul care face obiectul prezentului proiect se găseste în subzona 1 din zona de acţiune urbană a PIDU, o zona caracterizată prin faptul că este utilizată de locuitorii întregului oraş.

În prezent, imobilul de pe Str. Take Ionescu nr. 4, Sectorul 1, Bucureşti este Sediul Central al Bibliotecii Municipale Bucureşti,  o instituţie publică de cultură şi cercetare stiinţifică în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În prezent, Biblioteca Municipală Bucureşti se adresează unui grup ţintă restrâns prin natura serviciilor oferite şi duce lipsa de spaţiile necesare pentru diversificarea activităţilor culturale pe care ar trebui sa le organizeze pentru a atrage un număr mai mare de utilizatori din toate categoriile sociale şi de vârstă.
Prin crearea Centrului Comunitar Mihail Sadoveanu se vor putea îmbunătăţi şi diversifică serviciile şi activitate culturale oferite în prezent de Biblioteca Municipală Bucureşti iar biblioteca va deveni mai atractivă pentru locuitorii întregului oraş.
La nivelul imaginii urbane, calităţile arhitecturale ale corpului principal vor putea fi puse în valoare prin asigurarea unui cadru adecvat (acoperirea calcanelor învecinate prin corpul nou) şi prin iluminat arhitectural, construcţia în sine devenind un reper la nivel urban.

Investiţia se va structura pe trei obiecte:

Corpul principal
- Sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti. Se vor menţine activităţile existente si se vor moderniza spaţiile li dotările pentru a îmbunătăţi serviciile existente.
Extindere. Se propune realizarea unui corp nou în care să se poata desfăşura activităţile necesare atingerii obiectivelor propuse în spaţii special gândite şi amenajate în acest scop:

- sala multimedia accesibilă cu facilităţi pentru persoane cu handicap audio- vizual

- sala IT pentru informaţii şi bibliografie electronică

- săli de cursuri pentru desfăşurarea de programe de educaţie permanentă, formare siu perfectionare umana si profesionala

- săli de intruniri pentru manifestari culturale

- spatii de expunere

- spatii de depozitare adecvate

- spatii administrative

- spatii anexa dotate corespunzător: grupuri sanitare accesibile persoanelor cu handicap, garderoba etc.

- spatii tehnice necesare echipamentelor necesare pentru asigurarea unui grad de confort optim pentru vizitatori

Amenajari exterioare ale incintei
Se propune amenajarea incintei cu scopul de a sustine următoarele activităţi:

- organizarea de expoziţii şi evenimente culturale în aer liber

- asigurarea posibilităţii de utilizare a incintei ca spaţiu de lectură în aer liber pe timpul verii prin dotarea cu obiecte de mobilier urban

- amplasarea de panouri informative care să promoveze serviciile oferite de Centrul Cultural si evenimentele culturale organizate de acesta.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii



Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB