Hanul Solacolu este o clădire de o valoare şi importantă mai mult decât arhitecturală ea prezentând interes memorial şi comemorativ la nivel internaţional, fiind la un moment dat locuinţa liderului emigraţiei revoluţionare din Bulgaria, Liuben Karavelov, în ajunul Războiului de Independenţă fapt amintit de o placa comemorativă, amplasată aici de Ambasada Bulgariei.Deschiderea la Calea Moşilor, una din arterele cele mai importante a Bucureştiului, unicitatea şi valoare inestimabilă mai mult

Hanul Solacolu este o clădire de o valoare şi importantă mai mult decât arhitecturală ea prezentând interes memorial şi comemorativ la nivel internaţional, fiind la un moment dat locuinţa liderului emigraţiei revoluţionare din Bulgaria, Liuben Karavelov, în ajunul Războiului de Independenţă fapt amintit de o placa comemorativă, amplasată aici de Ambasada Bulgariei.
Deschiderea la Calea Moşilor, una din arterele cele mai importante a Bucureştiului, unicitatea şi valoare inestimabilă a acestuia, îl transformă într-o oportunitate remarcabilă de restaurare şi reconfigurare funcţională care să adăpostească activităţi cu caracter cultural şi educativ specifice centrelor comunitare şi de dezvoltare locală.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Restaurarea Hanului Solacolu (Smbata, 19 Noiembrie 2011)
Adrian Balteanu
Restaurarea ar fi un semnal absolut necesar al intentiilor municipalităţii intr-o zonă teoretic protejată, cu clădiri în stare fizică proastă. Aceeaşi necesitate acută este şi în cazul unui alt obiectiv propus a fi restaurat prin PIDU, Hala Matache.
Raspuns (Marti, 29 Noiembrie 2011)
Echipa de proiect CentralBucuresti.ro
Mulţumim, vom lua in considerare.Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB