Intervenţia propusă pe Bulevardul Unirii reprezintă un proiect foarte important, care împreună cu reamenajare Pieţei Constituţiei, zonei Antim, zonei Domniţa Balaşa, poate aduce o soluţie în rezolvarea şi comunicarea dintre cele două trame urbane (nord/ sud faţă de bulevard), care, în acest moment, se află într-o situatie conflictuală. Prin realizarea proiectului, interesul pentru zona va creşte, atât pentru localnici cât şi pentru turişti. Bulevardul va gazdui pe lângă mai mult

Intervenţia propusă pe Bulevardul Unirii reprezintă un proiect foarte important, care împreună cu reamenajare Pieţei Constituţiei, zonei Antim, zonei Domniţa Balaşa, poate aduce o soluţie în rezolvarea şi comunicarea dintre cele două trame urbane (nord/ sud faţă de bulevard), care, în acest moment, se află într-o situatie conflictuală. Prin realizarea proiectului, interesul pentru zona va creşte, atât pentru localnici cât şi pentru turişti. Bulevardul va gazdui pe lângă activităţile comerciale, care vor fi susţinute şi încurajate, un supliment de activităţi de agrement şi culturale.

Propunerea are ca obiectiv reabilitarea din punct de vedere al traficului, funcţională, morală şi economică a bulevardului, prin implementarea unei promenade foarte generoase, compusă din spaţii verzi şi o alternare de spaţii publice.

Un important spaţiu se creează la intersecţia traseului de biciclisti şi pietoni, la mijlocul bulevardului, dând naştere unei pieţe, care face legatura şi cu zonele adiacente, deschizând parterele blocurilor. Acesta face obiectul unui proiect separat.

Diversitatea funcţională, cu preponderenţă comerţului şi a serviciilor, spaţiile de loisir şi alimentaţie publică propuse, posibilitatea accesării publicului cu usurinţa la ambele laturi  va atrage un număr sporit de utilizatori.
Se propune decalarea sistemului carosabil, lasând liber spaţiul pentru o promenadă, care incorporează şi fântânile existente, până acum aproape imposibil de accesat.
Se urmăreşte pastrarea în cât mai mare proporţie a vegetaţiei existente şi îmbogăţirea ei acolo unde acest lucru este posibil.
Elementul principal – promenada - va fi accesorizată cu mobilier stradal nou, funcţional şi estetic, fiind propuse elemente cu funcţiuni mixte: jardinieră – bancă etc.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Reabilitare B-dul Unirii (Joi, 19 Aprilie 2012)
Iulia
Locuiesc pe B-dul Unirii si nu doresc: eliminarea spatiilor verzi, nici in cea mai mica masura (niciun pom taiat); montarea de banci suplimentare (si asa bancile existente deservesc drept pat pentru aurolaci, loc de spart seminte pentru tigani, fiind o sursa de mizerie suplimentara); folosirea spatiilor de la parterul blocurilor pentru baruri, restaurante pentru a nu deranja linistea publica.
proiect b-dul unirii (Luni, 21 Mai 2012)
carmen
Parca vad copiii jacandu-se in zona "pietonala" dintre 2 artere foarte circulate, masinile trecand pe sub ferestrele locatarilor cu consecintele "eco" de rigoare pentru sanatatea lor! Si sa si cheltuim bani pentru asta? Daca chiar vreti pietonal atunci sa fie pietonal 100%, dar se pare ca nu e asta de fapt ideea.
reabilitarea b-dului unirii (Luni, 21 Mai 2012)
Mihaela
Un arhitect de calitate cand proiecteaza orice plan ia in considerare toate aspectele implicate. In cazul de fata cred ca este vorba despre cineva care lucreaza dupa ureche si deseneaza floricele si trei spirale cu doi oameni cu zambete pe o straduta zisa Bulevard si gata a revolutionat Bucurestiul si a facut ceva in viata lui/ei, mare succes in cariera. rnrnAm 20 si ceva de ani si sunt deschisa la nou, dar la un nou de valoare, nu la idei negandite (pana la capat).rnrnS-a plimbat vreunul dintre personajele care au propus proiectul sau dintre cei care au fost de acord cu el de a ajuns sa fie aprobat in aceasta zona? A inteles, stie macar unul care e viata in zona? Raspunsul e clar din moment ce proiectul arata cum arata.rnMi se pare o mare greseala sa te apuci sa schimbi intr-un loc cu care n-ai nicio treaba, nicio empatie, habar n-ai ce se intampla acolo, nu-l intelegi.rnrnStiu Bulevardul de cand s-a terminat de construit si de atunci generatie de generatie ce a trecut pe aici a facut acelasi lucru, ciclic:rncopii se joaca in fata blocurilor si prin ganguri sub supravegherea parintilor de la balcon, rnlumea se plimba si se mai opreste pe la o terasa, rnelevii care ies din Colegiul Nat. Mihai Eminescu (aflat in spatele blocurilor de pe bulevard!) merg impreuna pana la metrou/tramvai, rnpe o parte pietonala e soare pe cealalta e umbra si racoare placuta mai ales vara si dupa preferinta poti merge pe o parte sau pe alta,rnrnoamenii se plimba printre pomi care sunt o bariera pentru poluarea aerului si poluarea fonica si care ar trebui intretinuti cat mai bine, apropo, nu sa se aprobe taieri aiurea impotriva vociferarilor organizatiilor ecologice.rnetc.rnrnCred ca "zona pietonala" din aceasta zona este suficienta, ea ar trebui infrumusetata si valorificata nu distrugandu-i logica la modul asta, cu masini pe la geamurile locatarilor (de parca n-ar fi suficiente zone asa).rnDeci daca tot crede cineva ca n-are ce face cu banii pentru schimbari atunci poate gaseste o zona unde chiar merita o transformare.. GANDITA.
Reabilitare B-dul Unirii (Vineri, 25 Jan 2013)
Petru Mihai
Acet bulevard este cal mai frumos din tara si intervenţia propusă pe Bulevardul Unirii reprezintă un proiect foarte important pentru Bucuresti si pentru o Romania Europeana
(Duminica, 15 Decembrie 2013)
Radu Calin
Locuiesc de 24 de ani în această zonă, motiv pentru care pot să afirm cu toată tăria că acest plan este o prostie, ca să nu mai vorbesc de motivarea lui care este cel puţin naivă. Principalele probleme din zonă sunt traficul infernal, zgomotul, lipsa locurilor de parcare, lipsa spaţiilor verzi. Nu văd cum sugrumarea arterelor de circulaţie, reducerea spaţiilor verzi şi creşterea zonei asfaltate va rezolva vreuna din aceste probleme. În plus, devierea traficului pe lîngă blocuri va creşte şi mai mult zgomotul şi disconfortul. Primăria nu e în stare să repare fîntînile arteziene existente cu atît mai puţin să regenereze "moral" zona. A durat aproape doi ani asfaltarea cu dale a unui segment de 100 de metri, nici nu vrea să mă gîndesc cît ar putea dura o eventuală reamenajare nefericită a întregii zone.
Acest proiect nu corespunde cerintelor zonei (Wed, 18 Decembrie 2013)
Radu
Argumente:rn- strica ansamblul unitar al Bulevardului Unirii, asa cum a fost gandit el intre cele 2 piete: Constitutiei si Alba Iuliarn- nu ajuta cu nimic fluidizarea circulatiei pe oricare dintre axele orasuluirn- ar bloca si mai mult circualtia in zilele in care Piata Constitutiei este folosita ca spatiu pentru concerte sau alte tipuri de manifestarirn- toti locatarii din zona sunt afectati cu ocazia actiunilor sportive si culturalern- zona este prin definitie lipsita de perspectiva comerciala, oricate magazine si restaurante s-ar amenaja, in conditiile in care 70-80% DIN SPATIILE COMERCIALE DE LA PARTERUL BLOCURILOR SUNT NEFOLOSITE DE ANI DE ZILErnIntre spatiul adiacent bulevardului (fatada blocurilor) si ceea ce este in spatele blocurilor este o diferenta de 200 de anirnrnSunt de dorit proiecte urbanistice care sa amenajeze aceste spatii, cu parcari suficiente pentru cei care stau in zona, nu pentru cei care vin la restaurantele din Centrul vechi, cu locuri de joaca si terenuri de sport, etc.
reabilitarea bd unirii (Wed, 18 Decembrie 2013)
cristofor alis
Locuiesc pe acest bulevard de 23 de ani si consider ca proiectul dezavantajeaza in mod inacceptabil pe locatarii blocurilor de pe partea dreapta ( nr fara sot :1-25) alterandu-le calitatea vietii.Astfel,spatiul verde din fata blocurilor nr 1-25,alcatuit din arbori de 30 de ani (tei,stejari,brazi)va fi defrisat in mare proportie,pentru a face loc ,culmea iresponsabilitatii,unei artere cu 2 benzi ,la cativa metri de apartamentele locatarilor,care vor fi poluate chimic si fonic peste valorile actuale,si asa foarte ridicate. Astfel,se va distruge o parte din zona verde a Bulevardului ,oricum insuficienta ,care ne separa de o arera intens poluanta si zgomotoasa.rnTaierea arborilor este inacceptabila si contravine normelor europene de protectie a mediului.rnPrin acest proiect se muta practic toata circulatia aglomerata a zonei pe partea dreapta a Bd Unirii in sensul spre Casa Poporului, blocurile de la nr 1-25 fiind direct expuse poluarii fonice si chimice,in timp ce pe partea opusa a Bulevardului se vor mari spatiile verzi si se va desfiinta artera de circulatie a autovehiculelor.rnCare este ,domnilor arhitecti,beneficiul distrugerii echilibrului ecologic si estetic prin supraglomerarea traficului pe partea dreapta a Bd Unirii?rnPropunerea initiala a Primariei a fost oprirea totala a traficului auto pe tot Bd.Unirii de la fantana mare spre Parlament si crearea unei zone de promenada si relaxare,propunere pe care o sustin si sugerez revenirea la aceasta varianta.rnDe ce sa se faca o cheltuiala de milioane de euro inutila,in conditiille in care efectul estetic de stricare a simetriei arterei si efectul poluant este dezastruos distrugandu-se arbori crescuti pe parcursul a 30 de ani?
(Joi, 19 Decembrie 2013)
Mariana
Suntem consternati de noua idee nastrusnica a lui Sorin Oprescu care doreste sa distruga si B-dul Unirii, prin taierea salbatica a zeci de tei, prin reducerea trotuarului care actualmente merita chiar statutul de parc. In plus, pista de biciclete, prin forta lucrurilor dispare. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca taierea copacilor anuleaza perdeaua vegetala care protejeaza locatarii de gazele de esapament, zgomot. Nu vedem nici ratiunea unui astfel de proiect inutil, costisitor care va urati si mai mult acest bulevard si nu intelegem la ce foloseste. Sa nu uitam si faptul ca perdeaua de copaci mai acoperea si blocurile ceausiste care formeaza bulevardul, atenuand oroarea arhitectonica. Credem ca "proiectul" se inscrie in utopiile primar al Capitalei (autostrazi suspendate, parcuri cu caprioare, gondole)bazaconii de tot felul. Mai bine s-ar concentra pe repararea Primariei vechi, proiect de 4 ani care ne-ar scuti de plata chiriei de 3 milioane de Euro de 4 ani (suma prin care se putea cumpara imobilul respectiv), o afacere dubioasa cum s-au exprimat si alti membri ai Consiliului Executiv ai PMB, pasajul Mihai Bravu etc. Cu regret pt dubla optiune a alegatorilor.
Reabilitare? (Vineri, 20 Decembrie 2013)
Maria Niculescu
Din pacate, acest material prezinta doar partea mai putin rea a acestui proiect. Partea rea este ca nu este absolut deloc necesara aceasta reabilitare! Deja spatiul apartine unui proiect arhitectonic bine gandit, bine structurat si foarte echilibrat! Este un spatiu in care propietarii nu doresc niciun fel de interventie care se bazeaza pe distrugere si , mai ales, dezechilibru! Promenada pe o latura si carosabil ultraaglomerat pe cealalta parte? Suntem supusi la o gazare fortata? Atat pietonii , dar mai ales proprietarii de pe latura dreapta a bulevardului vor suporta o poluare dubla! Suntem pe harta zgomotului in top. Trebuie sa fim si pe harta poluarii? Cetatenii doresc parcuri,spatii verzi de relaxare departe de zgomot si trafic poluant. Nu e nevoie sa existe schimbare de dragul schimbarii! Sunt necesare schimbari:reabiliarea canalizarii in zona, o piata accesibila locuitorilor, alei curate si reparate, semaforizare la iesirea de la tribunal,o parcare prin care sa se rezolve tata problemele celor care locuiec, dar si pentru cei care sunt in trecere, curatenie, etc.! Spatii comerciale? Sunt atat de multe mall-uri! In concluzie, contribuabilii din zona nu doresc aceasta "reabilitare".
reconfigurare bd Unirii intre Piata si Palat Parlament (Vineri, 20 Decembrie 2013)
Laurentiu Lupu
Nu. Este o masura care incalca orice limita in ceea ce priveste viata celor care lociuesc in blocurile din zona respectiva si carora le mutati traficul pe sub ferestre ca si cand n-ar fi suficient de multa poluare fonica si chimica si acum. Vedeti harta de pe site-ul PMB...Ma opun total acestei propuneri. Nu mai spun ca ar trebui taiati si copacii care au apucat sa creasca 20 si ceva de ani. Lasati bd Unirii asa cum e sau si mai bine transformati zona respectiva in zona pietonala daca este vorba despre admirarea fantanilor si pozarea Casei si concentrati-va pe reconectarea zonei vechi cu bd Unirii si zona Antim prin acele poduri peste Dambovita etc.
Un proiect care nu-si are rostul... (Duminica, 22 Decembrie 2013)
Claudiu
D-le Primar General, d-lor arhitecti, Modificarea unor anumite zone din oras se face in primul rand in beneficiul locuitorilor zonelor respective. Numai Ceausescu, in dementa lui, stia ce este mai bine pentru toata lumea. Si proceda ca atare...Ceea ce pot sa va spun este ca locuitorii zonei (si nu sunt putini), in proportie covarsitoare, NU DORESC ca acest proiect nebunesc si megalomanic sa se puna in practica. D-le Primar, incetati sa mai cheltuiti bugetul acestui oras pe astfel de proiecte, noi v-am ales pentru a administra si intretine acest oras, nu pentru a sifona fonduri prin mutarea partii carosabile pe trotuar si invers. Ne veti cunoaste si oficial prin intermediul miscarii UNITI SALVAM BULEVARDUL UNIRII. Speram sa nu ajungem pana acolo. D-lor, cetatenii nu mai sunt niste prosti buni numai sa va voteze iar dvs. nu sunteti stapanii acestui oras. Cu acei bani mai bine reparati fantanile care sunt intr-o stare deplorabila si lasati fanteziile deoparte.
Reabilitarea b-dului Unirii (Wed, 25 Decembrie 2013)
SBERA MARIA
La intrebarea postata de dvs.referitor la acest proiect ,proprietarii locatari ai imobilelor de pe partea cu numere fara sot va raspund cu un NU HOTARAT si VEHEMENT. Ne inselati asteptarile domnilor primar general si arhitecti.Nu de suprapoluare avem nevoie.Nevoile noastre au fost deja enumerate,nu le mai repet.rnLocuiesc aici din februarie 1990 si chiar pe partea pe care vreti s-o "amputati".rnIn opinia mea si nu numai,acest bulevard este poate cel mai frumos din Bucuresti la ora actuala,este admitand cu buna vointa o oarecare copie a Avenue des Champse Elysees; s-a dorit a fi in conceptia arhitectonica unitara estetica unind Piata Constitutiei cu Piata Alba Iulia,si cu o protectie cat de cat impotriva poluarii pentru imobilele de pe cele doua parti .rnDistrugerea simetriei prin proiectul propus implica nu nunumai aspectul estetic ci si distrugerea spatiului verde in situatia in care Bucurestiul este o capitala europeana cu un coieficient al spatiului verde sub limita admisa ca fiind normala.Lipsindu-ne pe aceasta parte si de aceasta mica protectie oferita de spatiul verde ne supuneti cum spune cineva la o adevarata "gazare".rnNu v-ati gandit ca prin aceasta discriminare, de mutare a traficului pe ambele sensuri pe sub ferestrele noastre ne veti supune la o poluare fonica si chimica infernala,insuportabila?rnDe sanatatea noastra nu va pasa domnule doctor,primar general al capitalei?rnConsider ca cele doua alei care separa arborii si trotuarele de pe fiecare parte a actualului carosabil reprezinta zone pietonale suficiente si destul de civilizate.rnDaca totusi se vrea transformarea carosabilului in pietonal ,solutia este intreruperea circulatiei total sau doar in zilele de sarbatore,modalitate care sa practica (vezi B-dul Castanilor din Ploiesti).rnIn niciun caz solutia de sacrificiu pe care ne-o propuneti fara ratiune si mila.rnMaria Sbera (Miercuri 25.12.2013)
NU DISTRUGETI BD, UNIRII! (Vineri, 27 Decembrie 2013)
Gina
Acest proiect nu corespunde necesitatilor zonei. De ce pe langa geamurile locatarilor sa treaca masinile, iar pe centru oamenii? Ce facem cu spatiul verde, cu pomii, ii distrugeti? Va rog sa veniti la capatul tramvaiului 32, pe banca din capatul bulevardului si-au facut aurolacii "adapost". Va rog, ganditi-va bine iniante de a distruge.. Bucurestenii au nevoie de spitale, locuri de munca, spatii verzi si multe altele...
Reamenajarea absurda a bdlui Unirii (Duminica, 5 Jan 2014)
Ioan nicolae
rn
QUOTE:
rnPetru Mihai a spus:rnAcet bulevard este cal mai frumos din tara si intervenţia propusă pe Bulevardul Unirii reprezintă un proiect foarte important pentru Bucuresti si pentru o Romania Europeanarn
z22rnSugerez domnilor comentatori si mai ales arhitectului si Primarului general sa vizioneze Bdul Champs Elise-Paris si 9 Iulie -Buenos Aires si vor vedea ce inseamna o axa normala de bulevard --nu cu sinusoide ,de circulatie , nu cu suprafete imense de betoane etc .Poate nu cunosc notiunea de PARCARI ca slava dnului avem terenuri virane prin zona !!! Pe 5-7 nivele (sub/supra) poti pune 500-600 masini !! .rnO sa fim de risul curcilor in Europa cu noua formula !!!
aberatia numita ''reabilitarea Bulevardului Unirii" (Duminica, 12 Jan 2014)
Claudia Rosu
Am 44 de ani si locuiesc aici de cind m-am nascut. Resping cu toata convingerea acesta asa-zisa ''reabiltare''. Si asta nu fiindca sunt impotriva ''noului'', a progresului... ci pentru ca proiectul STRICA! Strica simetria zonei, strica spatiul verde si asa extrem de limitat,strica o artera emblematica a Bucuresti-ului cu care acesta ''iese in lume'' in foarte multe dintre fotografiile turistilor ce viziteaza Capitala. Citeam in studiul realizat de firma care propune acesta ''reabiltare'', printre altele, ca aliniamentele de arbori sunt incomplete, ca arborii ar fi degradati si uscati... NORMAL CA SUNT ALINIAMENTELE SUNT INCOMPETE!!! In primavara anului 2013 o serie intreaga de arbori (tei) CARE TOCMAI INVERZISERA erau taiati cu drujba de angajatii de la ADP. Intrebati fiind de ce o fac, acestia au pretins ca TAIEM NUMAI CE-I USCAT!!!... cind le-am aratat frunzele verzi mi-au spus sa-i scutesc pe ei de intrabari si sa ma adresez Sefilor! Pe toata partea dreapta cred ca au taiat vreo 20 de copaci dar au avut grija sa lase si vreo cativa brazi care sunt cu adevarat inclinati si ''nesanatosi''. Din punctul meu de vedere aceasta asa zisa reabilitare nu este decit o alta ''inginerie financiara'' prin care se vor cheltui ''justificat'' sume exorbitante din bugetul Primariei. Sunt dureros uluita de faptul ca dl. Dr. Oprescu, un om nu numai destept dar si energic si intreprinzator, s-a lasat implicat in aceast non-sens! Cred cu adevarat ca dansul este unul dintre putinii politicieni de la noi care ar are atat inteligenta cit si puterea si determinarea de a initia si duce la bun sfarsit proiecte cu adevarat folositoare orasului.
mult rau, pe bani multi (Joi, 16 Jan 2014)
Ioana Florea
Locuiesc in zona, trec zilnic pe jos pe bulevard. Ce imi doresc, in locul acestui proiect dezastruos si pe bani multi: plantarea mai multor tei; diminuarea traficului in zona, mai multe treceri pt biciclete si pietoni, eventual o linie de transport in comun (astfel incat sa fie nevoie de cat mai putine locuri de parcare!); iar cu banii (multi) astfel economisiti, constructia de locuinte sociale pt cei fara adapost - pt ca nimeni nu doarme de placere pe banci, in frig!
OPRITI-VA DIN DISTRUGERI PE BANII CETATENILOR (Joi, 16 Jan 2014)
larisa crunteanu
Nu am cuvinte sa descriu acest proiect. Cred ca acest proiect este propus ca urmare a unui concurs pentru cea mai proasta idee de reabilitate. Sau cea mai buna idee de a mai cheltui bani publici pe lucruri inutile. Vreti sa faceti un bine zonei? Interziceti accesul masinilor in centrul orasului. Vreti sa rezolvati problema acelor fantani urate si innacesibile? Umpleti-le cu pamant si puneti copaci in ele, sa mai absoarba din poluare. Sunt n idei bune care pot imbunatati zona... Dar cea mai sigura idee buna (tinand cont de ritmul si costurile reparatiilor practicate de administratie si furnizorii ei) e pur si simplu s-o lasati balta cu initiative voastre cu tot.
de acord (Wed, 22 Jan 2014)
alice
rn
QUOTE:
rnLaurentiu Lupu a spus:rnNu. Este o masura care incalca orice limita in ceea ce priveste viata celor care lociuesc in blocurile din zona respectiva si carora le mutati traficul pe sub ferestre ca si cand n-ar fi suficient de multa poluare fonica si chimica si acum. Vedeti harta de pe site-ul PMB...Ma opun total acestei propuneri. Nu mai spun ca ar trebui taiati si copacii care au apucat sa creasca 20 si ceva de ani. Lasati bd Unirii asa cum e sau si mai bine transformati zona respectiva in zona pietonala daca este vorba despre admirarea fantanilor si pozarea Casei si concentrati-va pe reconectarea zonei vechi cu bd Unirii si zona Antim prin acele poduri peste Dambovita etc.rn
rn
QUOTE:
rnPetru Mihai a spus:rnAcet bulevard este cal mai frumos din tara si intervenţia propusă pe Bulevardul Unirii reprezintă un proiect foarte important pentru Bucuresti si pentru o Romania Europeanarn
rn
QUOTE:
rnClaudiu a spus:rnD-le Primar General, d-lor arhitecti, Modificarea unor anumite zone din oras se face in primul rand in beneficiul locuitorilor zonelor respective. Numai Ceausescu, in dementa lui, stia ce este mai bine pentru toata lumea. Si proceda ca atare...Ceea ce pot sa va spun este ca locuitorii zonei (si nu sunt putini), in proportie covarsitoare, NU DORESC ca acest proiect nebunesc si megalomanic sa se puna in practica. D-le Primar, incetati sa mai cheltuiti bugetul acestui oras pe astfel de proiecte, noi v-am ales pentru a administra si intretine acest oras, nu pentru a sifona fonduri prin mutarea partii carosabile pe trotuar si invers. Ne veti cunoaste si oficial prin intermediul miscarii UNITI SALVAM BULEVARDUL UNIRII. Speram sa nu ajungem pana acolo. D-lor, cetatenii nu mai sunt niste prosti buni numai sa va voteze iar dvs. nu sunteti stapanii acestui oras. Cu acei bani mai bine reparati fantanile care sunt intr-o stare deplorabila si lasati fanteziile deoparte.rn
rn
QUOTE:
rnClaudiu a spus:rnD-le Primar General, d-lor arhitecti, Modificarea unor anumite zone din oras se face in primul rand in beneficiul locuitorilor zonelor respective. Numai Ceausescu, in dementa lui, stia ce este mai bine pentru toata lumea. Si proceda ca atare...Ceea ce pot sa va spun este ca locuitorii zonei (si nu sunt putini), in proportie covarsitoare, NU DORESC ca acest proiect nebunesc si megalomanic sa se puna in practica. D-le Primar, incetati sa mai cheltuiti bugetul acestui oras pe astfel de proiecte, noi v-am ales pentru a administra si intretine acest oras, nu pentru a sifona fonduri prin mutarea partii carosabile pe trotuar si invers. Ne veti cunoaste si oficial prin intermediul miscarii UNITI SALVAM BULEVARDUL UNIRII. Speram sa nu ajungem pana acolo. D-lor, cetatenii nu mai sunt niste prosti buni numai sa va voteze iar dvs. nu sunteti stapanii acestui oras. Cu acei bani mai bine reparati fantanile care sunt intr-o stare deplorabila si lasati fanteziile deoparte.rn
rn
QUOTE:
rnClaudiu a spus:rnD-le Primar General, d-lor arhitecti, Modificarea unor anumite zone din oras se face in primul rand in beneficiul locuitorilor zonelor respective. Numai Ceausescu, in dementa lui, stia ce este mai bine pentru toata lumea. Si proceda ca atare...Ceea ce pot sa va spun este ca locuitorii zonei (si nu sunt putini), in proportie covarsitoare, NU DORESC ca acest proiect nebunesc si megalomanic sa se puna in practica. D-le Primar, incetati sa mai cheltuiti bugetul acestui oras pe astfel de proiecte, noi v-am ales pentru a administra si intretine acest oras, nu pentru a sifona fonduri prin mutarea partii carosabile pe trotuar si invers. Ne veti cunoaste si oficial prin intermediul miscarii UNITI SALVAM BULEVARDUL UNIRII. Speram sa nu ajungem pana acolo. D-lor, cetatenii nu mai sunt niste prosti buni numai sa va voteze iar dvs. nu sunteti stapanii acestui oras. Cu acei bani mai bine reparati fantanile care sunt intr-o stare deplorabila si lasati fanteziile deoparte.rn
rn
QUOTE:
rnClaudiu a spus:rnD-le Primar General, d-lor arhitecti, Modificarea unor anumite zone din oras se face in primul rand in beneficiul locuitorilor zonelor respective. Numai Ceausescu, in dementa lui, stia ce este mai bine pentru toata lumea. Si proceda ca atare...Ceea ce pot sa va spun este ca locuitorii zonei (si nu sunt putini), in proportie covarsitoare, NU DORESC ca acest proiect nebunesc si megalomanic sa se puna in practica. D-le Primar, incetati sa mai cheltuiti bugetul acestui oras pe astfel de proiecte, noi v-am ales pentru a administra si intretine acest oras, nu pentru a sifona fonduri prin mutarea partii carosabile pe trotuar si invers. Ne veti cunoaste si oficial prin intermediul miscarii UNITI SALVAM BULEVARDUL UNIRII. Speram sa nu ajungem pana acolo. D-lor, cetatenii nu mai sunt niste prosti buni numai sa va voteze iar dvs. nu sunteti stapanii acestui oras. Cu acei bani mai bine reparati fantanile care sunt intr-o stare deplorabila si lasati fanteziile deoparte.rn
Bulevardul Unirii (Vineri, 24 Jan 2014)
Elena
Acest bulevard este cel mai frumos din Bucuresti: are suficient loc de promenada,are spatii verzi care trebuie doar intretinute pentru ca momentan cultivam "balarii" pe ele,are fantanile care daca ar functiona si ar fi curatate,intretinute si revopsite ar arata superb,(in vara anului 2013 de ex nu au functionat deloc) este spatios, sa nu mai vorbim de priveliste....este superb, problema este ca el sa fie amenajat, trotuarele reparate si intretinute. Sa faci zona pietonala in mijloc si sosea la iesirea din scara blocului este o aberatie, ma si vad iesind cu copilul din scara direct in sosea... ce mare castig...Ma intreb oare de ce nu stim sa consolidam si sa intretinem ceea ce avem in loc sa dam banii pe niste proiecte esuate din start? am si platit pentru acest proiect inovator???rnA urcat cineva pe unul din aceste blocuri de pe bulevard sa vada cu se deterioareaza? A vazut cineva ce risc reprezinta pentru pietonii care circula pe acest bulevard blocurile din care cad bucati mari de tencuiala??? De aceste aspecte ar trebui sa ne ocupam, nu de planuri urbanistice ingenioase care nu au o finalitate.
Nu distrugeti Bd. Unirii! (Joi, 30 Jan 2014)
Gina
Lasati bulevardul Unirii asa cum este! Reparati fantanile, plantati copaci, brazi, tei, stejari.. Faceti ceva constructiv si fara prea mari cheltuieli! Bucurestenii au nevoie de locuri de munca si de un de trai decent. Pentru promenada le sunt suficiente trotuarele existente. Nu va bateti joc de oamenii care locuiesc in zona, nu va mai bateti joc de banii cetatenilor. Nu vrem promenada pe centru si trotuare pe sub balcoanele blocurilor!
punct de vedere (Joi, 13 Februarie 2014)
ciobotaru roxana
Ca locatari ai zonei, deja supusi "terapiei" cu diverse spectacole si manifestari al caror nivel legal de zgomot nu este niciodata controlat,la care se adauga noptile in care se fac curse de masini,incercari de frane si acceleratii -reclamate si neluate in seama,nu m-ar mira sa observ ca ne cereti parerea pentru a avea peste ce sa treceti cu nepasarea si superioritatea functiei. In concluzie,orice zona rezidentiala ar trebui ferita de expunerea la zgomote. Ca sa nu mai fie ceea ce este, ar trebui sa revolutionati totul ! Adica, demolati si recladiti cum doriti. Si despagubiti locatarii. Nu stiu unde in lume cei ce au un loc al lor, o casa, proprietate trebuie sa fie hartuiti...spectacolele au locul lor,in sali, in aer liber in parcuri , nu in zone rezidentiale sau unde exista spatii de lucru, precum sunt ministerele.Se vor cladi terase si restaurante pentru cersetorii ce vor face cerc in jurul lor. Bancile deja sunt ocupate de acestia, in zonele cu restaurante sau magazine alimentare. Cred ca preocuparea pentru astfel de zone de relaxare sau distractie ar trebui sa-si gaseasca locul ideal in parcuri si zone cu spatii deschise. Cei ce vor sta la terase sau se vor plimba in jurul fantanilor,de ani neingrijite,vor inghiti poluarea din traficul de pe benzile laterale ?? Sunt prea multi copaci ?? In cat timp vor creste ?? Daca chiar va intereseaza,mergeti din apartament in apartament, cum veniti pentru voturi, in campaniile electorale si solicitati tuturor opinia...da sau nu....de acord sau nu !Parerea noastra, a intregului bloc in care locuiesc este pentru respingerea acestui proiect.Si nu numai a noastra! Pentru el sunt cei ce au cumparat dar nu locuiesc aici ci folosesc apartamentele pentru a avea o sursa de finantare.Nu dorim eliminarea spatiilor verzi !
Foarte necesara interventie (Wed, 26 Martie 2014)
Marcel Ionescu-Heroiu
Mediana acestui bulevard si aleile de pe langa bulevard sunt unele din cele mai triste si singure zone din Romania. Acest spatiu imens ar trebui spart intr-o serie de spatii mai mici si intime, a la Jan Gehl.
Lasati pomii sa ne inveseleasca viata! (Luni, 14 Aprilie 2014)
Gina
Dragi arhitecti si domnule Primar Sorin Oprescu, veniti pe bd.Unirii (aretera spre Palatul Parlamentului, sa vedeti cat de frumos este bulevardul. Pomii au inverzit, este o splendoare. Cum puteati sa scrieti in proiectul de modernizare, reabilitarea bulevardului ca pomii sunt uscati si ca nu sunt piste pentru biciclisti!!!? Va rog, veniti sa admirati frumusetile oferite de natura si constructiile realizate de sistemul comunist! Sper ca v-ati convins! Lasati-ne bulevardul asa cum este acum! Va multumim pentru intelegere!Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB