Aflat în cadrul unui complex clasat în momentul de faţă ca ansamblu de monumente istorice, spaţiul în care se propune Centrul Comunitar şi Cultural Uranus este în mare parte neutilizat şi se află într-o stare avansată de degradare.În primul rând, proiectul îşi propune să reabiliteze clădirile valoaroase existente şi să le redea oamenilor prin diverse funcţiuni de interes public: spaţii expoziţionale şi multifuncţionale, cinematograf mai mult
Aflat în cadrul unui complex clasat în momentul de faţă ca ansamblu de monumente istorice, spaţiul în care se propune Centrul Comunitar şi Cultural Uranus este în mare parte neutilizat şi se află într-o stare avansată de degradare.
În primul rând, proiectul îşi propune să reabiliteze clădirile valoaroase existente şi să le redea oamenilor prin diverse funcţiuni de interes public: spaţii expoziţionale şi multifuncţionale, cinematograf în aer liber, cafenele, parcaj subteran. De asemenea, în contextul unei intenţii mai ample de reabilitare şi reamenajare a zonei ce include şi Piata de flori, zidul ce separa astăzi complexul de restul spatiului public va dispareă parţial. În felul acesta pietonul ce doreşte să se bucure de diversiatea locului nu va fi impiedicat de obstacole fizice sau vizuale, asa cum se întâmplă în multe alte locuri din oraş.
Proiectul îşi propune ca aici, mişcarea oamenilor să fie neîngrădită, perspectiva să fie neobturată şi întreaga atmosfera să fie confortabilă şi unitară, propice relaxării, manifestărilor artistice şi tuturor funcţiunilor ce se doresc implementate în Centrul Comunitar.
*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
ComentariiAcest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB