„Casa Poporului” cum încă mai este numit Palatul Parlamentului s-a transformat într-o emblemă a Bucureştiului şi se clasează printre acele repere care poziţionează România pe harta lumii. Implicaţiile la nivel arhitectural, social şi economic a ceea ce înseamnă acest imens obiect de arhitectura sunt controversate şi aproape interminabile.Cladirea este pozitionată într-un urias vid urban în inima oraşului, unde rareori se întamplă mai mult

„Casa Poporului” cum încă mai este numit Palatul Parlamentului s-a transformat într-o emblemă a Bucureştiului şi se clasează printre acele repere care poziţionează România pe harta lumii. Implicaţiile la nivel arhitectural, social şi economic a ceea ce înseamnă acest imens obiect de arhitectura sunt controversate şi aproape interminabile.
Cladirea este pozitionată într-un urias vid urban în inima oraÅŸului, unde rareori se întamplă ceva ÅŸi constituie o bariera puternică în calea viitoarelor trasee pietonale ÅŸi pistelor de bicicletele care ocupa un rol important în strategia de dezvoltare a zonei centrale.
Premisele concursului vor fi centrate pe ideea de dărâmare a zidurilor existente cu intenÅ£ia de a oferi un caracter mai public spaÅ£iului rezultat ÅŸi propunerea  unui traseu pietonal care sa lege Parcul Izvor cu faÅ£ada de Vest a Parlamentului unde se întâmplă accesul la Muzeul NaÅ£ional de Artă Contemporană ÅŸi unde va fi ridicată Catedrala Mântuirii Neamului.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Daramati zidurile (Wed, 26 Martie 2014)
Marcel Ionescu-Heroiu
... si aduceti-i pe alesii nostri mai aproape de noi :)Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB