Piata Revoluţiei este o un spaţiu vast în centrul Bucureştiului cu multe puncte importante de atracţie, dar care, din păcate, este traversată de Calea Victoriei şi un procent important din aceasta suprafaţă este ocupată de părcări.Premisele concursului presupun devierea circulaţiei pe o porţiune din actuala str. Ştirbei Vodă, apoi Ion Câmpineanu în timp ce în prealabil, str. Ştirbei Vodă se prelungeşte într-un pasaj subteran care descarcă în B-dul Magheru, lasând mai mult

Piata Revoluţiei este o un spaţiu vast în centrul Bucureştiului cu multe puncte importante de atracţie, dar care, din păcate, este traversată de Calea Victoriei şi un procent important din aceasta suprafaţă este ocupată de părcări.
Premisele concursului presupun devierea circulaţiei pe o porţiune din actuala str. Ştirbei Vodă, apoi Ion Câmpineanu în timp ce în prealabil, str. Ştirbei Vodă se prelungeşte într-un pasaj subteran care descarcă în B-dul Magheru, lasând loc unor trasee pietonale şi pentru biciclete, dar şi unor serii de amenajări care să valorifice existentul.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Refaceți Bucureștii vechi (Vineri, 23 Septembrie 2016)
Ano Nym
Dacă tot se deviază cursul Căii Victoriei, nu ar fi posibil să reconstruim clădirile vechi care au fost demolate tocmai pentru că îi stăteau în drum? Mă gândesc la clădirile care flancau Biblioteca Centrală Universitară, precum și Cafeneaua High-Life, Hotelul Metropol, dar și Hotelul Imperial, care ar putea fi reconstruit în locul clădirii comuniste de vis-a-vis de Hotelul Athenée Palace... Din păcate nu există interes pentru așa ceva, din concursul de arhitectură vor reiese doar clădiri ultramoderne, cât mai ieftine, care până la urmă oricum nu se vor ridica din lipsă de bani... Cum de polonezii au reușit să refacă Centrul Vechi din Breslau? Noi dece nu putem să la fel?



Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB