- din punct de vedere cultural Strada Ion Câmpineanu este o arteră reprezentativă pentru oraÅŸul BucureÅŸti,  aflată în apropierea unei instituÅ£ii cu importanţă majoră în cadrul oraÅŸului. Fondul construit este diferit pe fiecare latură a străzii. Coexistă locuinÅ£e colective (interbelice), servicii ÅŸi construcÅ£ii de interes public într-un raport echilibrat ÅŸi caracteristic pentru centrul tradiÅ£ional al BucureÅŸtiului.   - mai mult
- din punct de vedere cultural

Strada Ion Câmpineanu este o arteră reprezentativă pentru oraÅŸul BucureÅŸti,  aflată în apropierea unei instituÅ£ii cu importanţă majoră în cadrul oraÅŸului.

Fondul construit este diferit pe fiecare latură a străzii. Coexistă locuinÅ£e colective (interbelice), servicii ÅŸi construcÅ£ii de interes public într-un raport echilibrat ÅŸi caracteristic pentru centrul tradiÅ£ional al BucureÅŸtiului.

 

- din punct de vedere social

 Conceptul de „recucerirea oraÅŸului” este avut în vedere de către majoritatea oraÅŸelor europene. Mersul pe jos, staÅ£ionarea în faÅ£a unei vitrine, relaxarea pe o bancă, toate activităţile dintr-o zonă pietonală duc la dezvoltarea unor relaÅ£ii sociale între cetăţenii unui oraÅŸ. Toate aceste lucruri cresc nivelul confortului urban ÅŸi implicit al nivelului de viaţă.

 

- din punct de vedere economic

O zonă urbană cu un confort social crescut implică şi o dezvoltare economică în timp.

 

- din punct de vedere al mediului, sănătăţii şi economiei de energie

Transportul este principalul factor care face ca oraşul să fie printre cei mai mari consumatori de energie. Se estimează că transportul este sursa principală de producere a gazului de seră (Brower and Leon – 1999) şi că este reprezintă aproximativ 60% din consumul de petrol. Tot transportul este responsabil de un procent important din poluarea apelor.

MaÅŸinile private sunt cele mai puÅ£in eficiente din punct de vedere al economiei de energie. MaÅŸinile au devenit cel mai puternic simbol al consumerismului în societate. 

Oraşul trebuie să fie mai eficient în folosirea infrastructurii existente, mai sigur şi mai sănătos. Ciclismul şi mersul pe jos sunt cele mai eficiente energetic, cele mai prietenoase cu mediul şi cele mai sănătoase forme de transport urban.

Folosirea bicicletelor are următoarele avantaje faţă de folosirea autovehiculelor personale: 1) nu poluează, 2) producerea bicicletelor e mai ieftină (reducere de resurse) ÅŸi mai puÅ£in poluantă, 3) sunt mai eficiente din punct de vedere al folosirii spaÅ£iului urban - pistele de biciclete sunt mai înguste decât benzile dedicate maÅŸinilor, bicicletele sunt mai mici decât maÅŸinile, spaÅ£iul pentru parcarea acestora este mai mic, 4) sunt mai sănătoase în timpul folosirii atât pentru utilizatorii direcÅ£i, cât ÅŸi pentru public – reduc poluarea aerului. 




*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii



Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB