![]() ![]() Parcul propus păstrează punctele valoroase ale parcului existent: caracterul de parc englezesc, posibilitatea de desfăşurare a activităţilor specifice unui parc urban: picnic, odihnă, jocuri, locuri de popas, plimbări. În acelaşi timp propune eliminarea punctelor slabe ale parcului existent: relieful plat, vegetaţie saracă, pozitia defavorabilă între 4 artere de circulaţie aglomerate şi îmbunătăţeşte ambientul prin propunerea mai mult
Parcul propus păstrează punctele valoroase ale parcului existent: caracterul de parc englezesc, posibilitatea de desfăşurare a activităţilor specifice unui parc urban: picnic, odihnă, jocuri, locuri de popas, plimbări. În acelaşi timp propune eliminarea punctelor slabe ale parcului existent: relieful plat, vegetaţie saracă, pozitia defavorabilă între 4 artere de circulaţie aglomerate şi îmbunătăţeşte ambientul prin propunerea unui relief cu rol de protecţie şi diversificare, mărirea numărului de arbori, organizarea circulaţiilor şi activităţilor într-un parcurs coerent şi adaptat funcţiunii de parc. Demersul istoric de reconstituire a străzilor rememorează povestea demolării din anii ‘80, care a fost uitată de mulţi. Identitatea se câştigă prin cunoaşterea istoriei. Gestul demolării este ireversibil, dar această trimitere istorică este vazută ca o recucerire socială şi atribuie Parcului o identitate pierdută. Reconstruirea exactă a vechilor străzi va crea sentimentul de viaţă a străzii. Astfel pe alei sunt concentrate activităţile de circulaţie, plimbări, jocuri, popas şi odihnă, piste pentru biciclişti, locuri de joacă, banci (integrate în insulele verzi), iluminat etc. Efectul cautat este unul de parc urban cu tenta socială, străzi prin natură, spaţiul verde (insulele cartierului Uranus) fiind exclusiv naturale. Spaţiului verde i se aplică topografia anterioară a zonei (dealul). Înălţimea minimă a spaţiului verde este de 1m; astfel gazonul beneficiază de o pantă minimă ce ajută la o bună drenare şi posibilitatea de a beneficia de gazon chiar şi dupa ploi. Pe amprenta fostei Mănăstiri Mihai Vodă se propune construirea unui memorial, cu galerii şi spaţii expoziţionale. Memorialul va fi de tip îngropat şi va fi mascat complet de un taluz înierbat. ![]()
*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti.
Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.
Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
Comentarii
![]() |