De-a lungul Bulevardului Libertăţii, în grandoarea urbană a ansamblului Palaţului Parlamentului şi blocurilor aferente, în traficul intens al zonei în toate direcţiile, intersecţia cu Calea Rahovei trece practic neobservată. Cu toate acestea, în acest loc există un spaţiu verde neamenajat de dimensiuni ce pot rivaliza cu orice parc respectabil. Vegetaţia crescută necontrolat, gardurile de prefabricate pe jumătate prăbuşite şi pline de graffiti, mai mult

De-a lungul Bulevardului Libertăţii, în grandoarea urbană a ansamblului Palaţului Parlamentului şi blocurilor aferente, în traficul intens al zonei în toate direcţiile, intersecţia cu Calea Rahovei trece practic neobservată. Cu toate acestea, în acest loc există un spaţiu verde neamenajat de dimensiuni ce pot rivaliza cu orice parc respectabil. Vegetaţia crescută necontrolat, gardurile de prefabricate pe jumătate prăbuşite şi pline de graffiti, maşinile parcate pe fiecare petic de stradă disponibil camuflează cu succes potenţialul existent.

Proiectul îşi propune să elibereze în primul rand zona de prezenţă sufocantă şi etern valabilă a maşinilor parcate prin amenajarea unui parcaj subteran şi să deschidă colţul intersecţiei circulaţiei pietonale prin amenajarea unui parc. Terenul beneficiază deja de existenţa poate chiar un pic exagerată a vegetaţiei cât şi de o poziţie de invidiat în cadrul Bucureştiului. Zona Palatului Parlamentului şi Bulevardul Libertăţii, în ciuda generozităţii dimensionării amenajărilor spaţiului, sau poate tocmai din acest motiv, duce lipsa de locuri în care pietonul să se poate simţi în largul său, zone de relaxare şi plimbare la scara umană. Amenajarea parcului din zona Academiei îşi propune tocmai acest lucru, să insereze acest element foarte necesar la nivelul pietonului, într-o zonă care deţine deja toate premisele si necesită doar o anumită doza de atenţie.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii



Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB