De-a lungul timpului, PiaÅ£a Sf. Anton a fost un reper pentru Centrul Vechi al BucureÅŸtiului iar în momentul de faţă se prezintă ca un spaÅ£iu rezidual ÅŸi dat uitării.  Proiectul urmăreÅŸte o re-activare a acestuia ÅŸi transformarea lui într-un loc de întâlnire ÅŸi reperul care era cândva. SpaÅ£iul este delimitat de clădiri cu valoare istorică, dintre care două monumente de importanţă majoră: Biserica Sf. Anton ÅŸi Hanul lui mai mult

De-a lungul timpului, PiaÅ£a Sf. Anton a fost un reper pentru Centrul Vechi al BucureÅŸtiului iar în momentul de faţă se prezintă ca un spaÅ£iu rezidual ÅŸi dat uitării.  Proiectul urmăreÅŸte o re-activare a acestuia ÅŸi transformarea lui într-un loc de întâlnire ÅŸi reperul care era cândva.

Spaţiul este delimitat de clădiri cu valoare istorică, dintre care două monumente de importanţă majoră: Biserica Sf. Anton şi Hanul lui Manuc.
Intervenţia trebuie sa fie subordonată vecinatăţilor, mai puţin tronsonului de bloc care ascunde prezenta acestuia şi faţa de care se încurajează o atitudine de atenuare a influenţei lui. Se va interveni la nivelul terenului iar construcţia propusă (dacă e cazul) nu va tulbura legăturile de orice fel dintre clădirile monument existente şi va cauta mascarea imobilului socialist de pe I.C Brătianu.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
parcarea in zona centrului istoric (Marti, 20 Noiembrie 2012)
steica mirela
Buna ziua, am o intrebare si as dori un raspuns. Eu locuiesc pe B-dul I.C Bratianu nr 44 bis, chiar la blocul cu banca Brd la parter care este langa Hanul Manuc. Inainte a fost o parcare in spatele blocului dar o data cu reabilitarea centrului istoric s-a desfiintat. Noi de atunci parcam pe unde apucam adica pe trotuare printre stalpi, as dori sa stiu daca se va amenaja o parcare pentru locuitorii din acea zona si unde? este o mare problema si ma gandesc chiar sa ma mut din acea zona din aceasta cauza a lipsei locurilor de parcare.M-ati ajuta f mult cu un raspuns. Multumesc.Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB