O clădire de birouri care se adresează micilor mestesugari şi profesiunilor liberale: vechi meştesuguri (olari, tapiţeri, şelari etc), arhitecţi, designeri, artişti (pictori, sculptori, noile media etc) etc.Mizele proiectului ţin de realităţile cu care aceasta clădire intră în dialog: clădirea incubatorului de afaceri devine poarta de intrare în centrul istoric: reper, proiect emblemă etc. Situl se vede de la Piaţa Naţiunilor Unite şi de mai mult
O clădire de birouri care se adresează micilor mestesugari şi profesiunilor liberale: vechi meştesuguri (olari, tapiţeri, şelari etc), arhitecţi, designeri, artişti (pictori, sculptori, noile media etc) etc.
Mizele proiectului ţin de realităţile cu care aceasta clădire intră în dialog: clădirea incubatorului de afaceri devine poarta de intrare în centrul istoric: reper, proiect emblemă etc. Situl se vede de la Piaţa Naţiunilor Unite şi de pe Calea Victoriei. Spaţiile comune ale acestei platforme business îmbogăţesc şi revitalizează viaţa culturală a cartierului Lipscani, atât din punct de vedere cultural cât şi din punct de vedere al dinamicii economice locale; în plus, acestea dau coerenţă spaţiului urban în care clădirea se inserează, respectând statutul şi identitatea centrului istoric. Sunt preluate şi puse în raport Piata de Jos (Tonitza cu Filitii) şi Piaţa de Sus (Franceza cu Sf.Dumitru cu Postei). Sunt păstrate perspectivele valoroase în diagonala către Biserica Sf. Dumitru şi către Calea Victoriei şi Piaţa Natiunilor Unite.
Clădirea va adăposti o întreagă serie de spaţii care au menirea de a conferi vitalitate şi convivialitate unui posibil loc privilegiat din centrul Bucureştiului: 13 ateliere cu suprafeţe între 25mp şi 68mp, recepţie incubator afaceri, spaţii expoziţionale (int+ext), zona aşteptare/ informare, biblioteca de specialitate, sala conferinţe, expo în aer liber/ gradina semipublică, recepţii de nivel, spaţii tehnice/ depozitări, dotări/ utilităţi.
 Pentru o integrare armonioasă ÅŸi sensibilă, proiectul propus pastrează înălÅ£imile existente, preluând cotele clădirilor învecinate. ÃŽn spiritul recomandărilor Puz Zona protejată nr.27, subzona CP4, proiectul prevede introducerea vegetaÅ£iei pentru îmbunătăţirea microclimatului, punând accent pe noua problematica ecologică atât de prezentă în dezbaterile publice.
*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Nu. (Duminica, 2 Octombrie 2016)
Ano Nym
https://2.bp.blogspot.com/-MkxUrKyGBcU/Uxte3iUjKSI/AAAAAAAADUU/az3PlLWogUY/s1600/weissblueth_carol10-14_1930.jpg Vedeți aici ce să construiți în acest loc.Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB