Proiectul îşi propune construirea unei parcări subterane lângă parcul Gradina Icoanei, aceasta aflându-se în centrul de greutate al Subzonei 7.Se va facilita accesul în apropierea traseelor pietonale şi va contribui la prevenirea parcajului ilegal care constituie o problemă definitorie pentru străzile învecinate şi la gestionarea traficului din întreaga zonă.Construcţia subterană se va întinde sub str. Alexandru D. Xenopol şi va găzdui un număr mic parcaje cu rolul de a răspunde mai mult

Proiectul îşi propune construirea unei parcări subterane lângă parcul Gradina Icoanei, aceasta aflându-se în centrul de greutate al Subzonei 7.
Se va facilita accesul în apropierea traseelor pietonale şi va contribui la prevenirea parcajului ilegal care constituie o problemă definitorie pentru străzile învecinate şi la gestionarea traficului din întreaga zonă.

Construcţia subterană se va întinde sub str. Alexandru D. Xenopol şi va găzdui un număr mic parcaje cu rolul de a răspunde cererii actuale, dar fără a se comportă ca un atractor de trafic din afara razei de influenţă dorită.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
parcare Pracul Icoanei (Wed, 18 Aprilie 2012)
Alexandru Petrovici
necesitatea unei parcari incapatoare in zona este indiscutabila - riveranii stiu cel mai bine. Nu sunt convins, insa, ca str. A.D. Xenopol este cel mai bun amplasament, deoarece nu ofera destul spatiu. Cred ca, mai degraba, spatiul de sub piateta dintre parcurile Icoanei si Ion Voicu ar fi mai potrivit pentru acest proiect.
salavti bucurestiul logic (Smbata, 21 Aprilie 2012)
city lover
Despre cate locuri de parcare este vorba? zona respectiva este in general una linista, fara mare trafic. nu ar fi mai indicat realizarea unei parcari mari in apropiere,de exemplu subteran in romana. Astfel s-ar limita atragerea masinilor in aceasta zona si accesul la parc, teatru, etc pe jos. Nefiind vorba decat de 5-10 min de la romana? Astept raspuns. multumesc
parcare Gradina Icoanei (Marti, 27 August 2013)
mioara
Nu veti face decat sa atrageti intr-o zon linistita, cu stradute inguste, traficul de pe bulevardele adiacente. In plus, se vor distruge toate amenajarile de pana acum. O parcare subterana in zona va afecta cu siguranta toate cladirile monument din zona - multe cu bulina...poate ca asta se si doreste???
Parcarea pe trotuar este una din cele mai mari probleme in Bucuresti (Wed, 26 Martie 2014)
Marcel Ionescu-Heroiu
Construirea de parcari subterane poate ajuta la eliberarea strazilor de masini parcate. In acelasi timp, ar trebui impuse restrictii clare de parcare in anumite zone. Nu poti sa umbli pe trotuar cateodata din cauza masinilor parcate. In New York, bogatanii lumii se descurca fara masini... cred ca s-ar descurca si ai nostri daca ar exista un set de reguli clare pentru toti.Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB