Amenajarea alveolei Bulevardului Magheru din dreptul staţiei de metrou "Piaţa Romană" reafirmă importanţa acestui spaţiu la nivelul oraşului legându-l de noul traseu pietonal şi de biciclete propus. Proiectul urmăreşte amenajarea întregii suprafeţe din vecinatatea staţiei de metrou şi dedicarea acesteia tranzitului şi aşteptării, sau pur şi simplu, petrecerii timpului liber în condiţii ridicate de confort şi siguranţă. «Covorul mai mult
Amenajarea alveolei Bulevardului Magheru din dreptul staţiei de metrou "Piaţa Romană" reafirmă importanţa acestui spaţiu la nivelul oraşului legându-l de noul traseu pietonal şi de biciclete propus.
Proiectul urmăreşte amenajarea întregii suprafeţe din vecinatatea staţiei de metrou şi dedicarea acesteia tranzitului şi aşteptării, sau pur şi simplu, petrecerii timpului liber în condiţii ridicate de confort şi siguranţă.
«Covorul public» propus eliberează o arie densificată artificial de resturi de amenajări incoerente şi deschide noua suprafaţă ca spaţiu public dedicat locuitorilor oraşului. «Sub preş» sunt grupate acele funcţiuni indispensabile staţiei de transport (bilete, ziare etc.), în timp ce suprafaţa covorului propriu-zis este amenajată la partea sa superioară ca zona de stat – un balcon public către viaţa oraşului în centrul acestuia. «Modelul» covorului este dat de umbra copacilor existenţi şi plantaţi şi de marile jardiniere pe marginea cărora sunt amenajate locuri de stat.
Prin acest proiect, se propune legarea Pieţei Romane, cu zona metroului şi a staţiilor de transport public, cu Piaţa Lahovary şi, dincolo de aceasta, cu zona Icoanei - Ioanid, cu Piaţa Amzei în contextul reţelei existente de transport public care se intersectează în Piaţa Romană într-un punct cheie, şi in contextul propus al unei mobilităţi crescute prin intervenţia propusă dedicată mobilităţii uşoare (traseul special destinat pietonilor şi bicicliştilor).
*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
Piata Romana (Smbata, 19 Noiembrie 2011)
Adrian Balteanu
Ideea proiectului, de a elibera un spaţiu public de amenajările redundante şi de a-i adauga alte funcţiuni componentei de tranzit, inerente (a se vedea gradenele) este foarte bună. Sper ca municipalitatea să nu deformeze ulterior proiectul prin comasarea acestuia cu un altul din zonă, studiat de ea în trecut, de realizare a unui pasaj auto pe directia Bd. Dacia (proiect de pasaj pe care îl consider inoportun).
Raspuns (Luni, 28 Noiembrie 2011)
Echipa de proiect CentralBucuresti.ro
Multumim pt apreciere.
bd. magheru (Marti, 31 Iulie 2012)
MARA HARASIM
pe vremuri era considerat cel mai avangardist bulevard al romaniei. In momentul de fatza este o mizerie, plin de tarabe sordide, vanzatori ambulanti, etc. Despre starea trotuarului in zona pietei romane mai ales...nici nu mai pomenesc. Deci...proiectul acesta mi se pare ca este EXCEPTIONAL? va doresc succes si sper ca se va realiza acest proiect.
(Smbata, 2 Martie 2013)
neli
Foarte bun proiectul. Avem nevoie de asemenea spatii publice. Parcarea de la Universitate a fost o oportunitate pierduta. Sa speram ca nu va fi la fel la Romana.
Bucuresti frumos (Marti, 21 Mai 2013)
Nanau Marius
1.PENTRU MAGHERU CIRCULATIA PIETONALA PRINCIPALA SE FACE PE TROTOARUL CU INTERCONTINENTALUL ,DECI CLAR TREBUIE LARGITA CU CEL PUTIN 2 METRII ACEA PARTE, EVENTUAL PE TOATA LUNGIMEA INTRE ROMANA SI UNIREA. 2. ZUGRAVIREA IN ALB SI EVENTUAL CONSOLIDAREA IN PRIMA ETAPA A TUTUROR IMOBILELOR CARE AU FATADE LA BD. MAGHERU SI CALEA VICTIRIEI.3.PARCARII SUBTERANE ZONA ROMANA , LAHOVARI ,SI ATHENEU PENTRU A REDA ZONA PIETONILOR. 4.DESFIINTAREA ,ODATA PENTRU TOTDEAUNA,A CHIOSCURILOR DIN TOT CENTRU BUCURESTIULUI.
Foarte misto idee (Wed, 26 Martie 2014)
Marcel Ionescu-Heroiu
... pentru o zona cheie a Bucurestiului.Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB