Conform studiilor, în harta mentală a bucureştenilor, Piaţa Unirii se înfăţisează ca al doilea cel mai important centru după Piaţa Universităţii. În ciuda acestui fapt, ea se confruntă cu fluxuri uriaşe de pietoni şi autovehicule, în acelaşi timp găzduind spaţii foarte ample şi totodată pustii, acestea fiind mărginite de artere de circulaţie majore.Fluxurile pietonale majore se înregistrează lângă magazinul Unirea mai mult

Conform studiilor, în harta mentală a bucureştenilor, Piaţa Unirii se înfăţisează ca al doilea cel mai important centru după Piaţa Universităţii. În ciuda acestui fapt, ea se confruntă cu fluxuri uriaşe de pietoni şi autovehicule, în acelaşi timp găzduind spaţii foarte ample şi totodată pustii, acestea fiind mărginite de artere de circulaţie majore.
Fluxurile pietonale majore se înregistrează lângă magazinul Unirea şi lângă tronsonul de bloc socialist ce delimitează piaţa pe latura vestică. În acest sens, concursul propune o reconfigurare a spaţiului cu constrângerea ca Splaiul Unirii se intersectează cu Bulevardul Unirii printr-o artera Nord-Sud în apropierea magazinului Unirea, care descarcă în sensul giratoriu al fântânii păstrând o fâşie de spaţiu verde faţă de actuala circulaţie.
Astfel, concursul propune o viziune în care latura de Vest se implică în animarea spaţiului din centrul pieţei prin redirecţionarea prezenţei circulaţii auto şi facilitarea traseelor prin piaţă şi la fântâni.

*Acest proiect este o propunere pentru realizarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbana a zonei centrale a Municipiului Bucuresti. Ideea acestui proiect este promovata pentru a fi cunoscuta de locuitori si pentru a deveni o solutie adoptata de autoritati in procesul de regenerare a centrului capitalei.

Din punctul dumeavoastră de vedere, acest proiect răspunde necesităţilor zonei?
prenume şi nume:
gen: F M
vârsta:
educaţie:
email:
subiect:
comentariu:
cod verificare :

 
Comentarii
(Wed, 19 Septembrie 2012)
Steica Mirela
ma bucur ca in sfarsit cineva s-a gandit sa schimbe ceva in zona unirii, eu locuiesc aici de mult timp si dintotdeauna am avut probleme cu parcatul masinii,pentru ca in afara de trotuar nu exista loc amenajat pt parcare, e ca si cum cei din blocul respectiv nu ar trebui sa aibe masini, apoi zgomot de la masini, aglomeratie,ma bucur enorm si in sfarsit am credinta ca vom deveni si noi cu adevarat europeni.felicitari dl-ui Primar.
(Joi, 16 Jan 2014)
Ioana Florea
Cand amenajezi spatii pt masini (parcari, strazi largi etc), cresti fluxul de masini, deci cresti si zgomotul, si poluarea, si problemele spatiului public. In alte orase europene se incearca exact opusul - adica reducerea spatiilor pt masini si reducerea utilizarii masinilor personale. Unde s-a reusit, a crescut si calitatea vietii urbane.



Acest proiect este dezvoltat de un consorţiu format din: Synergetics Corporation / Re-act Now Studio / Space Syntax / KXL / DC Communication/ Igloo Arhitecture / Studio Basar/ A Stil / Macarie O'Looney Architects / Soare&Yokina Arhitecti Asociati / Republic of Architects / KVB Economic / Polarh Design
produced by Interactive Look   © 21.07.2010 ASUB